Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ψώρας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone -360connect-κλθ καθημερινά έρχεται σε επαφή με συναδέλφους στο κτίριο του Φαλήρου που έχει εντοπιστεί το ζήτημα της ψώρας. Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε ταραχή και δικαιολογημένα, αφού τα κρούσματα αντί να μειώνονται μέρα με την μέρα υπάρχουν και νέα.

Η εργοδοσία αντί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση του χώρου, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση μένει μόνο στα γενικόλογα και στις θεωρίες. Αυτό που αναφέρουν στους συναδέλφους, είναι πως καθαρίζονται οι καρέκλες και κάθε Κυριακή ο χώρος, αλλά το ζήτημα πλέον είναι προσωπικό καθώς (με επιστημονική πάντα ανάλυση) η ψώρα διαδίδεται μέσω σεξουαλικής επαφής και με τα ρούχα!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την εργοδοσία πως δεν θέλουμε το Vodafone news για το πως μεταδίδεται η ψώρα –υπάρχουν γιατροί εργασίας για την ενημέρωση- αλλά αντί να σφυρίζει αδιάφορα και να χαμογελάει ειρωνικά στους εργαζόμενους που δίκαια διαμαρτύρονται, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο τμήμα είναι αναστατωμένοι, προφανώς και δεν μπορούν να δουλέψουν όταν τα πάντα γύρω τους είναι μολυσμένα! Δεν μπορεί να φορτώνονται με δικά τους έξοδα για κάτι που αφορά μέτρα αντιμετώπισης της εργοδοσίας! Δεν μπορεί λόγω του κορονοϊού να μεταφέρει άτομα από κτίρια σε κτίρια χωρίς κριτήριο ειδικά ενώ υπάρχουν αυτές οι σοβαρές καταγγελίες για τα κρούσματα ψώρας.

Ως Σωματείο καλούμε τους εργαζόμενους του κτιρίου εδώ και τώρα να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση τους για κάθε ζήτημα μικρό ή μεγάλο που τους αφορά! Εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε συνέλευση του κτιρίου ώστε να συζητήσουμε πως θα διεκδικήσουμε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας έτσι όπως πρέπει να είναι σήμερα το 2020.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να έρθει σε επαφή με το σωματείο, μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη, όσο αυτή η τύχη εδώ έχει άμεση σχέση με την Vodafone….

Απαιτούμε:
  • Να γίνει απολύμανση του κτιρίου ακόμα και αν χρειαστεί να ανασταλεί η λειτουργία του
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια και στην υλοποίηση της γραπτής εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου.
  • Ο γιατρός εργασίας άμεσα να κληθεί στο κτίριο ώστε να γίνει καταγραφή της κατάστασης
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα απολύμανσης με ειδικά παρασιτοκτόνα