Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Για συμπαράσταση στην 24ωρη απεργία στη Vodafone την Παρασκευή 5/6/2015 και κάλεσμα για συμπόρευση

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στην 360Connect, στέκεται αλληλέγγυο στην απεργία της Παρασκευής 5/6/2015 στη Vodafone. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων με το πρόσχημα της χαμηλής παραγωγικότητας.  Όπως στην περιπτώση της συνδικαλιστικής δίωξης του συναδέλφου Μπάμπη Τρίκκα, αλλά και σε συναδέλφους που δεν έσκυβαν το κεφάλι τους στο κουμάντο που ήθελε να κάνει πάνω τους η εργοδοσία.

Η ουσία είναι μία και εκεί πρέπει να σταθούμε. Ο όμιλος Vodafone, όπως και κάθε μονοπώλιο θα κοιτάξει να αυξήσει τα κέρδη του. Εις βάρος πρώτα και κύρια των εργαζομένων. Ακόμα και οι κυβερνήσεις που ανεβοκατεβαίνουν διευκολύνουν τα μονοπώλια, πρώτα και κύρια με το νομικό οπλοστάσιο που τους δίνουν. 

Η διοίκηση της Vodafone όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλεύτηκε όλους τους αντεργατικούς νόμους προκειμένου να μειώσει το κόστος εργασίας, να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση και ο Όμιλος να συνεχίζει να αυξάνει την κερδοφορία του. Ο τρόπος με τον οποίο έχει καταφέρει να αυξάνει τα κέρδη του είναι με την εξάπλωση και εδραίωση της επινοικιαζόμενης εργασίας από τρίτες εταιρείες (Infoassist, Adecco, CQS, 360Connect κλπ) και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με τα 4ωρα - 5ωρα - 6ωρα. Για αυτό το λόγο γεννήθηκε και η 360Connect.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ VODAFONE ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ  
ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ & ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Δεν πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα από κανέναν κυβερνητικό σχηματισμό. Τους τελευταίους πέντε μήνες δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στην καθημερινότητα μας. Αντίθετα οι δηλώσεις των υπουργών περί «λιτού βίου», οι ΠΝΠ που κατακλέβουν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, ο στημένος «κοινωνικός» διάλογος για τα εργασιακά δικαιώματα αποδεικνύει περίτρανα ότι θα έρθει το νέο μνημόνιο το οποίο εμείς θα καλέστουμε να το πληρώσουμε με τους μισθούς των 586€.
  
Ø Καλούμε το κλαδικό Συνδικάτο Σ.Ε.ΤΗ.Π και το ΠΑΣΕ V/F να συνυπογράψει την πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στην 360Connect, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή μιας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας στον όμιλο Vodafone για όλους με επέκταση και γενίκευση που θα καλύπτει όλες τις κύριες ανάγκες μας.


Ø Καλούμε το ΠΑΣΕ Vodafone σε συντονισμό της δράσης μας, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων σε όλο τον Όμιλο, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή της πείρας και να καταλήξουμε σε κοινό συντονισμό της δράσης.



Ø Καταγγέλλουμε την επιθετικότητα της εργοδοσίας στην Vodafone. Οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις πρέπει να παρθούν άμεσα πίσω. Όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν για ένταση και της δικής μας δράσης!