Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Η Κ Α Μ Ε

ΔΙΚΑΙΩΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ του ΜΠΑΜΠΗ ΤΡΙΚΚΑ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΟΥ από την HOL στην 360Connect  και τελικά στην VODAFONE.

05/06/2015
Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Επιχειρησιακού Σωματείου σας ενημερώνει ότι μετά την εκδίκαση για την παράνομη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Μπάμπη Τρίκκα, αλλά και την μαζική αγωγή συναδέλφων για την παράνομη μεταφορά έργου, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ VODAFONE για την άμεση επαναφορά των μισθών στους συναδέλφους με το παλιότερο μισθολογικό καθεστώς, βγηκάν οι αποφάσεις από τα Δικαστήρια του Πειραιά με ημερομηνία έκδοσης 3/6/2015 και αριθμό απόφασης 2246/2015.

Να σας ενημερώσουμε ότι η απόφαση είναι 40 σελίδες, καταπέλτης για την HOL και 360Connect. Η απόφαση αναγνωρίζει ότι κατά παράβαση του νόμου οι εργαζόμενοι δεν διατήρησαν μισθούς και δικαιώματα μεταφερόμενοι στη νέα εταιρία και ότι η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου είναι παράνομη ως καταχρηστική. Είναι μία νίκη για το σύνολο των συναδέλφων.

Αυτή η απόφαση έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να αποδείξει αυτό που από την αρχή παλέυουμε να πείσει ακόμα και αυτούς που αμφιβάλλουν, που δεν πιστεύουν ότι έχει κάποιο νόημα να αγωνίζεσαι, ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Το μοναδικό συμπέρασμα που πρέπει να βγεί και έχει αξία να μείνει στην συνείδηση μας είναι ότι:

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.


Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την στάση, που μπορεί ενδεχομένως, να κρατήσει η διοίκηση της Vodafone απέναντι στην απόφαση αυτή. Είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας που «οικειοθελώς» επανέφερε τους μισθούς τον περασμένο Δεκέμβρη για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας. Είναι οι ίδιοι που ήξεραν καλά την κραυγαλέα παραβίαση έστω κι αυτών των λίγων νόμων που ακόμα προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά σφύριζαν αδιάφοροι και σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος που νίπτει τας χείρας του έλεγαν ότι δεν έχουν σχέση με την προηγούμενη διοίκηση και δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τις αδικίες.

Δεν το βάλαμε κάτω και παλεύουμε οργανωμένοι στα σωματεία μας, τόσο στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της 360Connect, όσο και στο κλαδικό το Σ.Ε.ΤΗ.Π που ήταν στο πλευρό μας από τη πρώτη στιγμή της μαζικής απόλυσης από την HOL.

Συμμετέχουμε μαζικά και ενισχύουμε το κλαδικό Συνδικάτο Σ.Ε.ΤΗ.Π στις εκλογές 4/6 έως 13/6. Την Δευτέρα 8/6/2015 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην 360Connect, από 9.00 έως 13.00. Ψηφίζουμε με ταυτότητα ή διαβατήριο και βιβλιάριο υγείας για το ΕΚΑ.

Απαιτούμε, διεκδικούμε τα αυτονόητα

ü Πλήρη - σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες
ü Yπογραφή μιας Eπιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πεδίο εφαρμογής και διεύρυνση σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone που πρέπει να τους προσλάβει απευθείας
ü Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης - Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση - αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες
ü Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών.
ü Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο
ü Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας κατά την συγχώνευση/απορρόφηση της HOL.