Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για τα νέα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ενόψει των νέων μέτρων της κυβέρνησης, κάναμε τηλεφωνική παρέμβαση του σωματείου μας στην εργοδοσία, όπου ζητήσαμε την παροχή δωρεάν εργαστηριακού ελέγχου, ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων για τον εμβολιασμό και μέτρα για την προστασία της υγειάς των εργαζομένων και των οικογενειών τους από την πανδημία. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι είναι ατομική ευθύνη του καθενός, επιβεβαιώνοντας και πάλι την ταύτιση κυβέρνησης κι εργοδοτών.

Εμείς σαν σωματείο:

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

Λέμε ΟΧΙ στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και εργοδοτών για χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κυβέρνηση και εργοδοσία, χέρι χέρι, ρίχνουν για άλλη μία φορά το μπαλάκι στους εργαζόμενους και επικαλούνται την «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι αντί να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στην καθημερινότητά τους, φορτώνουν στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους το κόστος για τα εργαστηριακά τεστ. Το σωματείο μας από την αρχή της πανδημίας ζήτησε και πάλεψε από κοινού με τα υπόλοιπα συνδικάτα για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, συχνούς και δωρεάν ελέγχους για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την άλλη πλευρά κυβέρνηση κι εργοδοσία φρόντισαν μόνο για τα κέρδη των επιχειρήσεων με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, καθυστερήσεις και παλινωδίες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Για άλλη μία φορά λοιπόν χρησιμοποιούν την πανδημία για να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα και την δωρεάν υγεία και πρόληψη. Αντί να ενισχύσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, την ενημέρωση του λαού και τον ιατρικό έλεγχο προσπαθούν να μας χωρίσουν σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, σε υπεύθυνους και ανεύθυνους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους εργοδότες να πάρουν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συνάδελφους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Δεν θα ανεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.