Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση

 Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία για την ανεύθυνη στάση που κράτησε κατά την διάρκεια του σεισμού στα κτίρια της. Την ώρα που τέλειωσε ο σεισμός αντί να χτυπήσει έγκαιρα ο συναγερμός και να εκκενωθούν τα κτίρια, η εργοδοσία δεν έκανε τίποτα για την διαφύλαξη των εργαζόμενων!

Στα κτίρια της Αδριανείου, στο Ρέντη και στο Φάληρο τα μέλη του σωματείου για ακόμη μία φορά μπήκαν μπροστά, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Από την εργοδοσία ακούσαμε: «ποιος σας είπε να βγείτε έξω;», «οι πελάτες μας έχουν ανάγκη», «λέτε να χρειάζεται να βγούμε;», «το επίκεντρο ήταν στην Σάμο δεν υπάρχει πρόβλημα»!!!

Ακόμη μία φορά η εργοδοσία στο όνομα της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας κουρελιάζει όλους τους κανόνες ασφάλειας που η ίδια μας διαφημίζει, με emails, ασκήσεις, συναγερμούς κ.α. Το έχει δείξει άλλωστε και μέσα στην πανδημία, που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στα κτίρια, και μας παρουσιάζει την τηλεργασία ως την μόνη λύση που υπάρχει.

Συνάδελφοι,

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει έλεγχος σε όλα τα κτίρια για την ασφάλεια μας! Καμία πλευρά της ζωής των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι για τα κέρδη της εργοδοσίας!