Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Εφετείο (μετρό Αμπελόκηποι) Τετάρτη 07/10 στις 10:00πμ

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με συμμετοχή και μελών του. Αποφασίσαμε τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, ώστε να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Την Τετάρτη Οκτωβρίου το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεντρωνόμαστε-διαδηλώνουμε ώστε να πιέσουμε για εφαρμοστούν οι ανώτατες ποινές στους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα πιο πριν είχαν ήδη προβεί σε πληθώρα δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στο φόνο του Σακτζάκ Λουκμάν. 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετράει ήδη 6 χρόνια, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της  ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Είναι εγκληματίες και φονιάδες επειδή είναι Ναζιστές!

Οι φασιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Χτυπούν όποιον αντιδρά, σπέρνουν το δηλητήριο τους και συσκοτίζουν το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της εργατικής τάξης.           

Καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ή τους νόμους τους.

Σε συνθήκες πανδημίας, όπου ο κορονοιός έδρασε ως καταλύτης για την καπιταλιστική κρίση που ήρθε, κάθε νόμος και μέτρο που παίρνεται δείχνει τι πιστεύει η κυβέρνηση. Για ακόμη μία φορά τα βάρη της κρίσης φορτώνονται στην εργατική τάξη και στον λαό. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης φέρνουν: απλήρωτες υπερωρίες για την κάλυψη των ημερών που εργαζόμενος δεν μπορούσε να είναι στην εργασία του, χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, να ψαλιδιστούν οι απεργίες, να περιοριστούν οι διαδηλώσεις, να μπουν στον γύψο οι αγώνες μας!

Συνάδελφοι,

ξέρουμε πως το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον φασισμό, τα κόμματα του, δεν θα πάρει ποτέ μέτρα καταδίκης απέναντι στα παιδιά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκου Μιχαλολιάκου, με απόφαση που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασιούλα.

Δεν περιμένουμε από το κράτος να βάλει στη θέση του τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο δε θα αφήσουμε ούτε αυτή τη μάχη να πάει χαμένη. Συνεχίζουμε να παλεύουμε το σύστημα που γεννά και θρέφει τους ναζιστές-δολοφόνους. Απαιτούμε τις μέγιστες ποινές στους ναζί φονιάδες!

Καλούμε τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας και να δώσουμε μαζικό παρόν στην συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 07/10 στις 10:00πμ στο μετρό Αμπελόκηποι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον - Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον.

Δίνουμε το αγωνιστικό παρών, καμία θυσία μας δεν είναι αντάξια της αθώωσης των ναζί εγκληματιών.

 

Το Δ.Σ.