Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση 10-9-2018


Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone-360Connect
και λοιπές θυγατρικές
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
            Η εργοδοσία την ίδια στιγμή που τάζει αυξήσεις, χτυπάει τους εργαζόμενους , απολύοντας χθες έναν συνάδελφό μας από το TSR. Η δικαιολογία γνωστή.. τα στατιστικά! Ένα στατιστικό που δεν ήταν αρεστό  στους προϊστάμενους του τμήματος ,ήταν αρκετό για να χάσει τη δουλεία του ένας συνάδελφος που στην πραγματικότητα ήταν άψογος στη δουλειά του και πάντα τυπικός.Mε τους στόχους και τα νούμερα προσπαθούν να δέσουν τον εργαζόμενο γύρω από τους στόχους και της επιδιώξεις της εταιρείας. Να γίνονται όλα πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα ώστε να βγαίνει ενισχυμένη η Vodafone και η κάθε Vodafone.
Να επαναπροσληφθεί άμεσα ο συνάδελφος.
            Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε με "ενημέρωση"  από όλα τα παπαγαλάκια των καπιταλιστών ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδεται ξεδιάντροπα από την ΔΕΘ ότι πέρασε η κρίση και υπόσχεται παροχές παρότι. Κρύβει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 που φορολογούν τους χαμηλούς μισθούς και τα σπίτια μας, κόβουν συντάξεις, καταργούν εργασιακά και άλλα κοινωνικά δικαιώματα, περιορίζουν υποδομές αντιπλημμυρικές-πυροπροστασίας με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε ενώ  καθιστούν ανύπαρκτο και το σύστημα Υγείας.
            Το ίδιο παραμύθι εφησυχασμού προσπαθεί να εξελιχθεί και μέσα σε κάθε εταιρεία όπου για παράδειγμα στην Vodafone η διοίκηση μιλάει για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μικρές αυξήσεις για λίγους συγκεκριμένους υπαλλήλους αποκλείοντας όμως την πλειοψηφία με κριτήρια το αν πετυχαίνουν στόχους όπως το Brand-NPS και χωρίς επιδόματα (π.χ. πτυχίου, τέκνων).
             Η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη καθώς σε όλα τα κτίρια η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει ξεφύγει από τα όρια, Οι στόχοι που πρέπει να κυνηγάμε -σαν να είναι αυτοσκοπός- διογκώνονται συνέχεια ενώ τα συστήματα δυσλειτουργούν και το marketing αλλοιώνει το αντικείμενο της δουλειάς μας.  Την ίδια ώρα οι άθλιοι μισθοί παραμένουν οι συμβάσεις αρκετών είναι ακόμα μερικής απασχόλησης εξάωρο, τα δουλεμπορικά γραφεία κάνουν την ζωή δύσκολη στους περισσότερους επινοικιαζόμενους καθυστερώντας επί μήνες να καταβάλλουν προσαυξήσεις για νυχτερινά ωράρια/Κυριακές/αργίες και τα ένσημα.   
            ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ αυτή η κατάσταση! Τα συζητάμε μεταξύ μας σε κάθε διάλειμμα, στο σχόλασμα και παντού ... μέσα σε ένα μήνα στα Πετράλωνα έχουν φύγει τριάντα συνάδελφοι κάτι που και πέρυσι το Μάιο συνέβη στον Κηφισό. Η λύση δεν είναι η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η αναμονή φιλικής διαχείρισης του ίδιου συστήματος αλλά ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας μέσα από τα Σωματεία, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς, προσπάθεια για να ανακτήσουμε την κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Κόντρα σε κυβερνήσεις – αφεντικά – θεσμούς, με αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με αγώνα που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Οργανωνόμαστε στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΗΠ. Διεκδικούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας για όλους του εργαζόμενους στον όμιλο.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. THN ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ