Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

 

Εμείς έχουμε τη δύναμη  

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά 

 

 

Αυτό φωνάξαμε εχτές οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που βρεθήκαμε πίσω από τα πανό των Σωματείων μας. Οι χιλιάδες απεργοί, που ό,τι και έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι εργοδότες, όση τρομοκρατία και αν άσκησαν, οι εργαζόμενοι περήφανα κατεβήκαμε στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια. 

 

Δεν θα εφαρμοστεί! Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό ακούστηκε απ΄ άκρη σ' άκρη εχτές στο Σύνταγμα. Αυτόν τον τόνο και την δέσμευση έδωσαν οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων που πήραν τον λόγο εχτές στο απεργιακό Συλλαλητήριο. 

 

Η παρουσία του Σωματείου μας, των συναδέλφων από όλα τα τμήματα της Vodafone επιβεβαίωσε την καταδίκη που έχει στην συνείδηση μας το νομοσχέδιο αυτό.

 

Συνεχίζουμε!

 

Συσπειρώμενοι στο ΠΑΜΕ, μαζί με τους συναδέλφους μας απ' όλον τον κλάδο, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους μετέφεραμς αυτό το μήνυμα και αυτή την δέσμευση. 

 

 

Σας παραθέτουμε την ομιλία του συναδέλφου Λουκά Περγαντά, Αναπληρωτή Γραμματέα του Σωματείου  Vodafone-360 Connect-και Λοιπές Θυγατρικές.  

 

https://m.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/262869/l-pergantas-i-tilergasia-einai-ena-oneiro-tis-ergodosias-poy-ylopoieitai  (δείτε το σε βίντεο)  

 

"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  

  

Χαιρετίζουμε και εμείς τις σημερινές κινητοποιήσεις που δίνουν το παρόν χιλιάδες εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα νομοσχέδιο παραγγελία από το μεγάλο κεφάλαιο που στόχο έχει την διασφάλιση της κερδοφορίας τους και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Η κυβέρνηση πατώντας σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της ίδιας όσο και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ως γνήσιο πολιτικό προσωπικό των μονοπωλιακών ομίλων να ζωντανέψει τους πιο κρυφούς πόθους της εργοδοσίας για περαιτέρω εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, να ισχυροποιήσει τα μονοπώλια απέναντι στην νέα καπιταλιστική κρίση και πάντα κάτω από το φόβο του ξεσηκωμού των εργαζόμενων να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.  

  

Το σωματείο μας συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ δηλώνει ξεκάθαρα: δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! δεν αφήνουμε τίποτα στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας! οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης είναι βαμμένες με αίμα, δεν θα αφήσουμε την ζωή μας και τα δικαιώματά μας να γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.  

  

Η εργοδοσία της Vodafone σα έτοιμη από καιρό, στις παρεμβάσεις του Σωματείου μας κυνικά ομολογούσε πως περιμένει το νέο νομοσχέδιο για να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση στα αιτήματα μας.   

  

Βέβαια αυτό που περιμένουν το ζούμε χρόνια! είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς μας με άπιαστους στόχους στα τηλεφωνικά κέντρα ώστε οι εργαζόμενοι να λιώνουν στα ακουστικά…είναι οι εργαζόμενοι της πληροφορικής που δουλεύουν10ωρα και 12ωρα για να βγάλουν τα project της εταιρείας…εδώ να σημειώσουμε πως εδώ και δυο χρόνια η Vodafone εφαρμόζει 9ωρες συμβάσεις στο όνομα της διασφάλισης του 8ωρου γιατί δήθεν οι εργαζόμενοι δούλευαν παραπάνω… όνειρο της εργοδοσίας η εφαρμογή της τηλεργασίας: εδώ και ενάμιση χρόνο το 95% των εργαζομένων είναι από το σπίτι….οι εργαζόμενοι δέχονται τηλέφωνα ότι ώρα και μέρα για να ανοίξουν υπολογιστή και να κάνουν δουλειές της εργοδοσίας στο όνομα “έλα δεν πειράζει αφού είσαι σπίτι”….δεν παίρνουν κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς για την υγιεινή και ασφάλεια για την επιστροφή των εργαζομένων στα κτίρια…η ατομική ευθύνη μπαλάκι στους εργαζόμενους για την διασφάλιση της υγείας τους….ίδια η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης  

  

Εκατοντάδες οι καταγγελίες από νέα ζευγάρια και νέες μανάδες….ζευγάρια με διαφορετικά ωράρια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, μητέρες κλεισμένες στα δωμάτια και νουθεσίες από τους υπεύθυνους: “ησυχία να μην ακούγονται τα παιδιά σας στις κλήσεις με τους πελάτες”, πατεράδες με το laptop στο ένα χέρι και στο άλλο να κρατάνε το παιδί…  

  

Όλη αυτή η άθλια κατάσταση έρχεται να μας παρουσιαστεί από τον υπουργό εργοδοσίας Χατζηδάκη ως πρόοδος και ευρωπαϊκές οδηγίες! διασφάλιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων…. γι αυτό μαζί με όλη αυτή την κατάσταση έρχονται να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με κύριο στόχο το ταξικό προσανατολισμένο κίνημα… εδώ ας μην σηκώνει κουρνιαχτό ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 50+1 της γενικής συνέλευσης του πρωτοβάθμιου σωματείου για την προκήρυξη απεργίας ήταν δικός του νόμος….τώρα η Νέα Δημοκρατία έρχεται να χτυπήσει περαιτέρω τα σωματεία στην προκήρυξη απεργίας….ξέρουν και φοβούνται αυτό που έδειξαν οι απεργίες στις 10/6 και η σημερινή….ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να γίνουν πρόβατα στην σφαγή για την κερδοφορία του κεφαλαίου  

  

Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ….γιατί ξέρουμε πως όταν έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα τεχνογνωσίας και πρόοδο της τεχνολογίας δεν είναι ανάγκη το 10ωρο το 12ωρο αλλά το 35ωρο 7ωρο 5νθημερο…στην εποχή του 5που μας παρουσιάζει η Vodafone, που όλα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την δουλειά των συναδέλφων μας δεν είναι πρόοδος η ατομική σύμβαση με αξιολόγηση bonus 9ωρο, το διάλειμμα εκτός εργάσιμου χρόνου, κλεισμένοι στα σπίτια μας και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης  

  

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο πλούτος που παράγεται είναι από τα δικά μας χέρια, από την τεχνογνωσία όλων των προηγούμενων χρόνων, κοινωνικό αγαθό και έτσι θα πρέπει να είναι και η πρόσβαση του λαού στις τηλεπικοινωνίες. δίνουμε την μάχη απέναντι σε κυβέρνηση εργοδοσία και ΕΕ…ας κάνουν όνειρα πως θα μας ξεζουμίζουν για το θεό τους το κέρδος….το όνειρο σύντομα θα γίνει εφιάλτης που θα  σαρώσει το σάπιο σύστημα τους, οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα τους, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, έχουν πείρα και ξέρουν με ποιου το μέρος είναι…συνεχίζουμε τους αγώνες, κλιμακώνουμε….ότι και αν κάνουν το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν θα περάσει! "