Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ VDF-360 KAI ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/06/2020

 

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου VDF-360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνεδρίαση την Παρασκευή 26.06.2020. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μας πέρασε είδαμε, με αφορμή την πανδημία να ξεδιπλώνεται μια πρωτόγνωρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόλυτη στήριξη όλων των κομμάτων που νοιάζονται για τα κέρδη των εργοδοτών, ψήφισε μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν πώς θα βγουν λάδι οι εργοδότες, δίνοντας τους μια σειρά από προνόμια-αντεργατικά μέτρα- με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στην  κρίση που είναι εδώ και επιταχύνθηκε με την πανδημία.

Παράλληλα, οι εργοδότες και η εργοδοσία της Vodafone, το μόνο που την ενδιέφερε είναι να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η μαζική χρήση της τηλε-εργασίας εφαρμόστηκε καθολικά ακριβώς για να εξασφαλιστεί η κανονική της λειτουργία και μάλιστα την πλασάρουν ως κάτι θετικό. Ξεχνούν όμως να αναφέρουν τις ατελείωτες ώρες δουλειάς σε τμήματα Μηχανικών και Πληροφορικής, ξεχνούν να πουν ότι το κόστος μετακυλύεται επάνω μας, ξεχνούν να πουν πως με αυτόν τον τρόπο μας απομονώνουν για αυτό και μπορούν να μας πιέζουν. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, οι καταγγελίες που έφτασαν στο Σωματείο μας ήταν πάρα πολλές για πιέσεις εκπροσώπων της εργοδοσίας στους συναδέλφους (πιέσεις για άδειες, στόχους και παραγωγικότητα, εντατικοποίηση, τηλέφωνα και mail ό,τι ώρα να ναι για να βγει η δουλειά).

Όπως δεκάδες ήταν και οι παρεμβάσεις μας απέναντι σε όλα αυτά. Διαμορφώσαμε ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για την  ασφαλή επιστροφή μας στον εργασιακό μας χώρο και απαιτούμε μέχρι και σήμερα η εργοδοσία να το εφαρμόσει. Δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του!

Σας καλούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε πείρα για το τι συμβαίνει και τι μας απασχολεί. Για το Σωματείο μας η δράση του είναι υπόθεση όλων μας.

Να βρεθούμε όλοι από κοντά, έτσι όπως ξέρουν οι εργαζόμενοι να κάνουν και να συζητούν.

Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο με άξονα τις ανάγκες μας στο σήμερα, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ VDF-360 KAI ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/06/2020, ΣΤΙΣ 19:00,  ΣΤΟ EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (3Ης Σεπτεμβρίου 48β &Μάρνη, 3ος όροφος)