Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙNΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ C.E.O

Συναδέλφισσες,/Συνάδελφοι στην 360Connect,
Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός προκλητικού θεάτρου που στήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Διευθύνοντος Σύμβουλου τηςVodafone,οι απολαβές του οποίου είναι περίπου όσο όλων των εργαζομένων στην Vodafone μαζί. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας διοργανώνοντας  πανηγυράκια και φιέστες την ιδία ώρα που τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν.
Μπορεί λοιπόν να καθάρισαν τα γραφεία, εξαφανίζοντας ότι υπήρχε πάνω σε αυτά, μπορεί ακόμα και να εξαφάνισαν και κάποιους συναδέλφους προκειμένου να μην εκτεθούν στις κάμερες και μπροστά στον CEO  αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και δε μπορούν να την εξαφανίσουν, ούτε να τη κρύψουν.
Οι μισθοί πείνας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της εργασίας σε κάθε τμήμα και σε όλους του εργαζόμενους, το απαράδεκτο δουλεμπορικό καθεστώς των ενοικιαζομένων συναδέλφων, τα οποία είναι  το αποτέλεσμα του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα Μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς  νόμους,  παραμένουν προκείμενου να εξασφαλιστούν τα κέρδη της πολυεθνικής. Κέρδη και πλούτος που παράγονται από εμάς για να αμειβόμαστε τελικά με ψίχουλα.
Συνάδελφε, μόνο μέσα από την οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο της 360connect, και  παράλληλα στο ΣΕΤΗΠ μαζί με τους συναδέλφους στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής,  και τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα βγούμε κερδισμένοι. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις, δεν μπορεί κανένας κυβερνητικός σχηματισμός  να καλύψει τις  τεράστιες απώλειες που έχουμε σε κάθε τομέα της καθημερινότητας μας.
Απέναντι στο πόλεμο που έχουν κηρύξει τα μονοπώλια, απαντάμε με αντεπίθεση, με οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες. Μόνο μέσα από το συλλογικό, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.
                              ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ – ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ
            ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ & ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
Απαιτούμε - διεκδικούμε :
ü  Σταθερή δουλειά, με μισθούς που θα ικανοποιούν τις πραγματικές μας ανάγκες – Καμία ελαστική σχέση εργασίας
ü  Yπογραφή μιας Eπιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πεδίο εφαρμογής και διεύρυνση σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone
ü  Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση - αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα
ü  Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών.
ü  Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο
ü  Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας από ενδεχόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων ή αλλαγή κτιρίου
ü  Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, να γίνουν απευθείας προσλήψεις από τη Vodafone